Det har etter hvert blitt svært så populært med mini-pavlova. Rastlaustausa har denne gangen byttet ut kremen med bringebærfromasj. Det ble både søtt og friskt på samme tid.
Oppskrift marengs: (Blir ca. 38 stk.)
500 g melis
4 eggehviter
Noen sitrondråper
Ha alle ingrediensene i en ren og tørr bakebolle. Stivpisk i ca. 15 minutter. Du kan sette marengsen på stekeplate med skje, men dersom du ønsker mønster has alt i en sprøytepose med den spissen du velger.
Det er plass til ca. 16 stykker på en stekeplate.
Sett platen i stekeovnen på 120 grader i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
Oppskrift fyll:
Kok en pakke gele som anvist på pakken, men bruk kun halve mengden vann. Smak på geleen velger du selv, men jeg har brukt bringebær.
Avkjøl geleen. Rør i den av og til.
Pisk en boks (3,3 dl) fløte med en teskje sukker.
Vend den avkjølte geleen inn i kremen. Tilsett fromasjen i en sprøytepose og fyll opp marengsen.
Marengsen er her dekorert med smeltet sjokolade, og servert med hakket nøtter, sjokolade og kiwi.
Nam! :-)
SvarSlettVa d ja Karoline:)
SvarSlettDenne oppskriften prøver jeg NÅ! Om åtte minutter er det første brettet med røde roser ferdig, og skal serveres med vaniljeis og skogsbær til en gjeng på tolv stk i kveld:) Takk for oppskriften:)
SvarSlettGreat success! :)
SvarSlett(Jeg måtte tilsette ca 100 ekstra gram melis for å få marengs-smørja til å bli såpass stiv at jeg kunne lage roser som ikke falt sammen)