fredag 21. oktober 2011

Marengs med fromasj - søtt og friskt til helgekos.



Det har etter hvert blitt svært så populært med mini-pavlova. Rastlaustausa har denne gangen byttet ut kremen med bringebærfromasj. Det ble både søtt og friskt på samme tid.

Oppskrift marengs: (Blir ca. 38 stk.)
500 g melis
4 eggehviter
Noen sitrondråper

Ha alle ingrediensene i en ren og tørr bakebolle. Stivpisk i ca. 15 minutter. Du kan sette marengsen på stekeplate med skje, men dersom du ønsker mønster has alt i en sprøytepose med den spissen du velger.
Det er plass til ca. 16 stykker på en stekeplate.
Sett platen i stekeovnen på 120 grader i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.

Oppskrift fyll:
Kok en pakke gele som anvist på pakken, men bruk kun halve mengden vann. Smak på geleen velger du selv, men jeg har brukt bringebær.
Avkjøl geleen. Rør i den av og til.

Pisk en boks (3,3 dl) fløte med en teskje sukker.
Vend den avkjølte geleen inn i kremen. Tilsett fromasjen i en sprøytepose og fyll opp marengsen.

Marengsen er her dekorert med smeltet sjokolade, og servert med hakket nøtter, sjokolade og kiwi.

4 kommentarer:

  1. Denne oppskriften prøver jeg NÅ! Om åtte minutter er det første brettet med røde roser ferdig, og skal serveres med vaniljeis og skogsbær til en gjeng på tolv stk i kveld:) Takk for oppskriften:)

    SvarSlett
  2. Great success! :)

    (Jeg måtte tilsette ca 100 ekstra gram melis for å få marengs-smørja til å bli såpass stiv at jeg kunne lage roser som ikke falt sammen)

    SvarSlett