onsdag 17. august 2011

Barnas egen fiskegryte, med selvfisket fisk.


Det kan være flere som har ei utfordring med å få innført fisk som en naturlig del av kostholdet. Rastlaustausas erfaring er at barna liker fisk og annen mat helt til de hører at andre ikke liker det. Så får man en periode der barna rynker på nesen av det meste som serveres.
Å dra på fisketur er alltid populært for barna. Slik fikk vi inngått et kompromiss her i sommer. Rastlasustausa skulle bli med barna på fisketur, men da skulle også en eventuell fangst spises. I tilegg skulle barna selv delta på matlagingen. Dette ble til forbauselse godt mottatt. Fangst ble det og barna bestemte hva som skulle være innholdet i middagen. Det er utrolig hva barna kan spise bare de får bestemme selv. Innholdet i det vi kaller "barnas fiskegryte" kan lages med stor variasjon. Bruk det du har av grønnsaker og kutt i små biter. Her har vi ingen mengdeberegning, det var rester av grønnsaker som ble brukt. 
Vårt innhold i fiskegryta:
Fisketerninger stekes i litt olje
Brokkoli
Løk
Potetterninger- vi har valgt å beholde skallet på
Paprika
Grønnsaksterningene tilsettes i gryta sammen med litt vann. La det stå å putre litt, men ikke så lenge at grønnsakene blir for myke. For å få barna til å spise fisken ble den ganske sundkokt. Skal du servere dette til bare voksne kan nok med fordel fisken legges i på slutten.
Tilsett gjerne en buljongterning. I mangel på dette brukte vi salt, pepper og hvitløk. Man tar hva man har på campingtur:) Artig var det også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar