tirsdag 16. august 2011

Loff og rundstykker, fine eller grove

Det finnes mange muligheter for å få kjøpt ferdige brød og rundstykker. Rastlaustausa har flere ganger servert halvstekte rundstykker, loff og grovbrød når tidsklemma har blitt for stor. Stek brødene kvelden i forveien for å spare tid på den store dagen. Vil du bake helt fra grunnen er det sjeldent tid til slike sysler den dagen man skal arrangere selskap. Selv om det ikke blir ferskt er nok det beste å bake god tid i forveien og fryse baksten.

Oppskrift på loff og rundstykker:
50 gram gjær
50 gram margarin eller
3 ss olje
5 dl melk
2 dl vann
1 ss sukker
1 ts salt
ca. 1 kg hvetemel

Bland alt det tørre og spe i varmet melk/ margarin. La deigen heve både før og etter du baker ut.
Dersom du baker loff blir det nok til 3 brødformer på 1,5 liter. Stek på nederste rille ca. 30 minutter ved 225 grader.
Skal du bake rundstykker deles deigen i 32 biter som stekes i ca. 15 minutter.
Pensle gjerne all gjærbakst med egg ispedd litt melk.

Ønsker du grovere brød eller rundstykker erstattes 1/3 av hvetemelet med en grovere meltype.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar