mandag 15. august 2011

Bryllupskake



Når Rastlaustausas svoger skal gifte seg må det kake til:) To hjerter er skåret ut av sukkerbrød, fylt med bringebærsyltetøy, krem og valnøtter. I mangel av hvit marsipan er det brukt ferdige marsipanlokk. Har du dårlig tid kjøper du også ferdige sukkerbrød som du skjærer hjerte eller annen fasong av. Pynten er laget av marsipan og icing. Se oppskrifter under bildene. Broen av icing ble laget noen dager før bryllupet slik at det skulle være tilstrekkelig tørket. Mønster ble tegnet opp på gjennomsiktig bakepapir og lagt over et kjevle for å få til bøyen. Dersom du tegner med tusj; snu arket før du sprøyter på icingen slik at du slipper at det setter farge på den hvite melisen! Det gjorde nemlig ikke Rastlaustausa, så her ble det rosa icing på første forsøk:) Men man gav da ikke opp, resultatet ser dere selv. Med dårlig tid skal man ikke studere detaljene så nøye, men det er utrolig hva man kan skjule bak litt icing og annen pynt:)


 

Oppskrift på icing:
2 eggehviter
400 gram melis
Noen sitrondråper
Bland alt og kjør det i mixeren ca. 15 minutter. Dette gir en veldig stiv og hvit masse. Passe på å legge plastikk over icingen dersom du ikke bruker den med en gang, det blir ganske raskt ei hard skorpe på den. Dersom du skal farge icingen eller marsipanen anbefales det å bruke fargepasta i stedet for konditorfarge. Konditorfargen tynner ut massen da du må bruke ganske store mengder for å få en mørk farge. Ha icingen i en sprøytepose med den tyllen du ønsker og slipp fantasien løs!
Oppskrift på sukkerbrød (kakebunn):
6 egg
180 gram farin
120 gram hvetemel
30 gram potetmel
1 ts bakepulver
Ikke glem å dynke kakebunnen med for eksempel melk, juice eller ananassaft.
Husk dobbel porsjon dersom du skal ha dobbel kake!

Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt resten foriktig i. Ha røren i en smurt kakeform. Det finnes selvsagt hjerteformer å få kjøpt. Har du ikke det kan du skjære ut den fasongen du ønsker. Sett formen på rist nederst i stekeovnen, 160 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist før du deler bunnen i så mange lag du vil.
Dette er bare en grunnoppskrift med en type pynt, du kan selvsagt variere fyll og pynt som du vil. Bruk en annen type syltetøy, vaniljekrem, sjokolademousse eller noe annet du måtte få lyst til.




3 kommentarer:

  1. Skulle gjerne sett et bilde av hele kaka, det ble fine bilder av detaljene, men jeg ser ikke helheten...

    SvarSlett
  2. Hei Jitte!
    Nå har jeg lagt til et ekstra bilde. Som du ser var jeg ikke aldeles heldig med kantene, og jeg skulle gjerne brukt hvit marsipan i stedet for denne fargen. Men ideen er nå der i alle fall:)

    God lørdagskveld!

    SvarSlett
  3. Si meg en ting, kan du alt??? :()

    SvarSlett