fredag 26. august 2011

Fiskegrateng

Fiskegrateng med kokte poteter, agurk, gulrøtter, bacon, sitron og hollandise.
Fiskegrateng er en av barnas favoritter og en grei rett til å lure fisk inn på menyen. Man trenger ikke alltid gjøre det så avansert at man lager alt fra bunnen av, men oppskriften følger nedenfor for de som ønsker det. Rastlaustausa har jukset litt og kjøpt ferdig fiskegrateng for å sette rett inn i stekeovnen.

Middagen serveres for anledningen med:

Kokte poteter
Agurk
Gulrøtter
Bacon
Sitron presses over
Hollandaise

Oppskrift fiskegrateng:
3 ss margarin
3 ss hvetemel
6 dl melk
1 ts salt
1/2 ts revet muskat
2 egg
4 ss makaroni
3-4 dl kokt renset fisk
Knust brød

Smelt margarin, rør inn hvetemel. Spe i melka og la sausen få et oppkok. Rør i salt, muskat og eggeplommer. Bland i kokt fisk, makaroni og stivpiskede eggehviter. Ha gratengen i smurt og stek ca. 1/2 time på 200 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar