torsdag 22. september 2011

Mat for en jeger - innbakt ost og skinke.


Som tidligere nevnt nærmer det seg elgjakta med stormskritt. Man har da opp gjennom årene opparbeidet seg noen tradisjoner, også når det gjelder jakta. Her i huset betyr det at Rastlaustausa har ansvaret for å kjøpe sjokolade, kokekaffe og gjendekjeks, samt bake innbakte horn som skal varmes på bålet. Betydningdfulle oppgaver med andre ord:) Det stemmer kanskje ikke helt å kalle det innbakte horn, fasongen minner nok mer om rundstykker. Men uansett, her er oppskriften:

Oppskrift gjærdeig: (som jeg vil komme tilbake til ved en senere anledningen kan denne basisoppskriften benyttes til mange ulike bakverk.)

50 gram margarin
4 dl melk
1 liter hvetemel
50 gram tørrgjær
1 ts salt
1 ss sukker


Margrin smeltes i en kasserolle og melken tilsettes. Varm til melken er lunken. Hell blandingen i en bakebolle og tilsett alt det tørre som er blandet på forhånd. Rør godt og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevle deigen til en tynn, avlang leiv. Del i firkanter så store som du ønsker. Legg så på hver skive:

Skinke
Ost
Purreløk
Grillkrydder

Du kan selvsagt benytte annet fyll dersom det er ønskelig.
Rull sammen hver firkant og klem sammen i skjøtene. Dersom skjøtene ikke blir tette vil osten renne ut under stekingen. Legg alt på en stekeplate kledd med bakepapir. Du kan om ønskelig pensle med en blanding av ett egg og 2 ss melk.
Stek midt i stekeovn ved 210 grader ca. 10-15 minutt til gylden farge.

Pakk gjerne inn i aluminiumsfolie slik at det blir lettere å gjennomvarme uten brentsmak. Så er det bare å sende Drengen til skogs med matpakken!


Deigen toppes med skinke, ost, purreløk og grillkrydder.

Rull sammen og klemm skjøtene tette.

Ferdig stekt, og bør absolutt prøvesmakes varme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar