onsdag 7. september 2011

Reisebrev fra Albena, Bulgaria - Del 3

Del 1 av reisebrev fra Bulgaria finner du her.
Del 2 av reisebrev fra Bulgaria finner du her.

Hva kan man gjøre i Albena, Bulgaria? Oppsummering for deg som ikke har lest del 1 og del 2.( Derfor også noe gjentagelse av bilder.)

Da har turen snart kommet til veis ende, og man kan oppsummere hvilke muligheter man har til aktiviteter i Albena, Bulgaria. Mulighetene er mange, så Rastlaustausa og Drengen har selvsat ikke hatt anledning til å delta på alt.
Aktivitetestilbudene er mange for både barn og voksne. Du kan delta på orgeniserte turer eller bestill en billig taxi og reis på egen hånd. Dersom du vil ut av Albena en tur er det muligheter for shopping på større steder som Varna. Du kan dra på jeepsafari (kanskje ikke egnet for de minste barna). Reiser du med barn er det nok et sikkerstikk å ta bussen til badeland der du også kan se delfinshow. I Albena er det også muligheter for ulike typer vannsport som vannscooter, vannski, paragliding etter båt og mer til. Drengen klarte selvsagt å overtale Rastlaustausa til å være passasjer på vannscooter. Første og siste gang:)
Handlegaten i Albena er ei gågate der det kun er et fåtall biler som får passere. Det er veldig trivelig å spasere i gågaten og se i alle bodene. Spesielt om kveldene kan det være fint i sitte på en av spisestedene og høre på musikken og livet i gaten. Som på de fleste feriesteder er det selvsagt mulighet til å få kjøpt roser av de mange roseselgerne. Er ikke alle som er like glade i selgere, men det er nok noe som hører med på de fleste turiststeder. Det er i alle fall ikke så mange av dem i Albena.
For barna er det egne aktiviteter som båter og klatreborg som åpner på ettermiddagen. De kan også male sin egen keramikk for å kjøpe selvlagde feriegaver til bestemor:)
Albena er en stille og rolig ferieplass med kontrollert innkjøring til byen. Det betyr at det føltes trygt å ferdes i gatene, også på kveldstid.
Rastlaustausa og Drengen hadde medbrakt bilder av barna som vi fikk tegnet av en av kunstnerne i Albena. Resultatet ble imponerende og det anbefales på det sterkeste. Det er flere veldig flinke kunstnere som sitter i gågaten, men ta en runde å se dem arbeide før du bestemmer deg for hvem du velger.
Stranden i Albena er 4 km lang og finkornet. Dette var et paradis for både små og store. Drengen lå å duppet og tok inn saltvann store deler av dagen:)
Dersom du føler for en trimtur kan du gå langs strandpromenaden, da får du i tilegg se mange fine innslag på turen. (Se bilder nedenfor.)
Dette var andre turen Rastlaustausa tok turen til Albena, og vi vil uten tvil ta med barna dit ved en senere ferie. Albena er absolutt stedet for å slappe av, samtidig som mulighetene er mange dersom du ønsker en mer aktiv ferie. La så bildene videre tale for seg. Skulle du finne på å ta turen til Albena, eller andre steder for den del, ønsker Rastlaustausa deg en riktig fin ferie!

Har skimter man så vidt strandpromenaden langs stranden.


Spaserturen fortsetter langs stien rundt klippene.
En spennende restaurant ved stranden.

Et fint innslag langs strandpromenaden.

Rastlaustausa vil (les: SKAL) ha slik i hagen:)

Forsøk på Tom Collins...det er mange barer å velge mellom langs strandpromenaden.

Kveldstur langs promenaden. Skal også ha!

Hva kan vel være bedre enn å avslutte en romantisk kveld med roser og Sex on the beach?


Mat i Bulgaria kommer som et eget innlegg senere, så følg med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar